5 aandachtspunten bij de oplevering der werken.

glenn-carstens-peters-190592-unsplash.jpg

1. De betekenis van de oplevering.

Het is uitermate belangrijk dat in de overeenkomst met de aannemer duidelijk staat gespecifieerd hoeveel opleveringen er worden voorzien en wat de modaliteiten van deze opleveringen zijn.

2. Professionele begeleiding tijdens de oplevering.

Tijdens de oplevering der werken is het als leek vaak moeilijk om het overzicht te bewaren en alle uitgevoerde werken in detail te bekijken en te beoordelen. De praktijk leert dat aannemers soms vrij gemakkelijk over gemelde problemen gaan en deze trachten te minimaliseren. Daarom is een professionele begeleiding tijdens de oplevering sterk aan te raden. 

3. Proces-verbaal van voorlopige oplevering.

Alle nog uit te voeren of foutief uitgevoerde werken die tijdens de voorlopige oplevering der werken worden geconstateerd, dienen nauwkeurig in het proces-verbaal van voorlopige oplevering te worden vermeld. Dit proces-verbaal wordt door alle betrokken partijen ondertekend. 

4. Alle zichtbare gebreken zijn belangrijk.

In het proces-verbaal van voorlopige oplevering dienen alle zichtbare gebreken te worden vermeld. Na de voorlopige oplevering kunnen doorgaans geen zichtbare gebreken meer worden ingeroepen. 

5. Geen stilzwijgende oplevering.

Als de koper de sleutels van zijn nieuwe woning voor de voorlopige oplevering en zonder voorbehoud in ontvangst neemt, wordt daar vaak uit afgeleid dat er een stilzwijgende oplevering is gebeurd. De koper mag de woning dan ook niet in gebruik nemen of zelf reeds werken laten uitvoeren vooraleer de voorlopige oplevering heeft plaatsgevonden. 

De voorlopige en de definitieve oplevering zijn heel belangrijke momenten in het bouwproces. Laat u dan ook bijstaan door een expert terzake. TECHNISCHRAADSMAN.BE biedt een brede waaier aan diensten specifiek gericht op een probleemloze oplevering. Zo kan u zonder zorgen genieten van uw nieuwe woning!